Friday, 3 September 2010

Aqsa Syarif Menyertai Konvoi Darat ke Gaza Insya Allah

Gambar hiasan sahaja.

Assalamualaikum.

Syukur ke hadrat Ilahi. Pada bulan Ramadhan yang penuh keberkatan ini, Aqsa Syarif (AQSA) berjaya menaja 3 buah kenderaan atas nama Aqsa Syarif bagi menyertai konvoy ke Gaza anjuran VP (Viva Palestina) yang akan bertolak dari London pada 18 September 2010.

Aqsa Syarif akan bergerak di bawah nama VPM sebagai penyertaan induk (VPM adalah wakil VP UK yang menerajui land convoy ke Gaza). Ketiga-tiga kenderaan ini adalah sebahagian dari 6 kenderaan yang bergerak di bawah lambang Viva Palestina Malaysia (beserta dgn lambang Aqsa Syarif dan PACE) pada kenderaan yang ditaja oleh Aqsa Syarif.

Adalah dijadualkan convoy ini akan bergerak pada 18 September ini. Oleh itu saya selaku PIC Land convoy ke Gaza bagi pihak Aqsa Syarif ingin membuat rayuan ini.

  1. Kos penajaan ketiga-tiga kenderaan ialah RM165,000. Kita telah mendahulukan jumlah ini dari tabung umum Palestin Aqsa Syarif. Besarlah hasrat Lembaga Pengarah Aqsa Syarif agar jumlah ini dapat ditampung pula oleh sumbangan dari kita semua supaya wang sebanyak RM165,000 itu dapat diganti dan digunakan untuk pelbagai tujuan lain yang mendesak.
  2. Dengan itu bersempena dengan 7 lagi hari yang tersisa di bulan Ramadhan ini (apatah lagi 7 hari yang terakhir) kami merayu kepada saudara saudari untuk melakukan amal infaq yang sangat dituntut dari kita terutama di bulan Ramadhan ini.
  3. Mohon mereka yang menyahut seruan ini dapat memaklumkan kepada saya secara e-mail (hafidzi.mohdnoor@gmail.com) dan bank in infaq anda semua ke akaun Aqsa Syarif MBB 551575004299 dan memaklumkan ke ibu pej dgn fax ke 03-87349636 dengan menyatakan sumbangan adalah utk 'LAND CONVOY'
  4. VP UK juga menghendaki 6 orang pemandu (2 orang bagi satu kenderaan). Kami sedang membuat senarai pendek volunteers yang akan menyertai konvoy ini. Buat masa ini Lembaga Pengarah akan memutuskan calun yang sesuai. Namun jika saudara-saudara berminat dan boleh menyertai misi ini sila maklumkan juga kepada saya melalui e-mail (hafidzi.mohdnoor@gmail.com). Namun keputusan muktamad nanti adalah tertakluk kepada pemilihan dan budi bicara Lembaga Aqsa Syarif

jzkk

Dr Hafidzi Mohd Noor

PIC LAND CONVOY

Aqsa Syarif/VPM

No comments:

Post a Comment