Sunday, 6 June 2010

Wira Negara Disambut Pemimpin Tertinggi Negara
6 Jun 2010, wira-wira negara seramai 12 orang yang ditawan tentera Yahudi dan dibebaskan kembali ke Malaysia dan disambut dengan penuh gemilang oleh Yang Amat Berhormat Tan Sri Mohyiddin Yasin dan pemimpin tertinggi negara di Kompleks Bungaraya Kuala Lumpur International Airport (KLIA) tepat jam 6.00pagi. Turut hadir ialah YB Datuk Sri Anifah Hj Aman, Menteri Luar Negeri dan beberapa menteri kabinet dan pegawai-pegawau utama negara serta kaum keluarga dan sahabat handai dari kalangan NGO.

Al-Fadil Ustaz Hasanuddin Mohd Yusof (Pengerusi Aqsa Syarif) dan Dr Selamat Aliman (Bendahari Aqsa Syarif) adalah dua anggota misi kemanusia Gaza yang terlibat.

Pada jam 9.00pagi para wira negara diraikan oleh YAB Dato' Sri Najib Abdul Razak, Perdana Menteri Malaysia. PM berkesempatan berbual dengan para wirawan dan keluarga yang turut hadir di kediaman Perdana Menteri di Damansara.

Satu perjumpaan khas meraikan kedua-dua pemimpin Aqsa Syarif kemudaian diadakan di dewan Masjid Wilayah Persekutuan dan dihariti oleh para petugas negeri dan daerah Aqsa Syarif.

Sekitar jam 12.30 tengah hari, CMT (Crisis Management Team) LL4G telah di adakan di Shah Alam dengan dihadiri oleh petugas dan penyokong kesemua NGO yang terlibat.

Pengerusi Aqsa Syarif menyampaikan cenderamata kepada TPM sebagai tanda terima kasih pihak Aqsa Syarif dan kesemua Sukarelawan di atas usaha kerajaan menyokong usaha perjuangan palestin. Di dalam gambar kelihatan YB Datuk Seri Anifah Hj Aman (Menteri Luar Negeri) dan Datuk Ahmad Maslan, Timbalan Menteri di Jabatan Perdana Menteri.

[Gambar oleh SinarHarian & Zulfadhli]

No comments:

Post a Comment